Histeroskopi Ameliyatı

Histeroskopi, rahim ağzı ve vajinadan histeroskop adı verilen optik bir cihazla rahim içinin detaylı şekilde gözlemlenmesi işlemidir. Histeroskopi, tanı amaçlı ya da ameliyat şeklinde gerçekleştirilebilmektedir.

 

Histeroskopi ameliyatı, genel anestezi uygulanarak gerçekleştirilmektedir. Bu bakımdan ameliyat sırasında ağrı yaşanması söz konusu olmamaktadır.

 

Histeroskopi ameliyatının nedenleri, tanısal histeroskopi uygulanarak belirlenebilmektedir. Vajina temizlendikten sonra, cihaz girişi yapılarak bu cihaz yardımıyla alınan görüntüler ana ekrana yansıtılmakta ve detaylı şekilde görüntülenerek daha profesyonel şekilde üzerinde çalışmalar gerçekleştirilebilmektedir.

  • Miyom Tedavisi
  • Polip Tedavisi
  • Rahim İçi Septumlar
  • Tanı Oluşturma
  • Tümör İnceleme
  • Rahim Perdesi Septumları
histeroskopi ameliyatı

Doktora Sor, Aynı Gün Yanıtlansın.

Sorularınız aynı gün Op. Dr. Alper Turgut tarafından yanıtlanır.

Kadın Hastalıkları ve  Doğum Uzmanı

Op. Dr. Alper TURGUT

alper turgut jinekolog eskişehir

Kadın Hastalıkları ve  Doğum uzmanı olan Op. Dr. Alper TURGUT  1978 Eskişehir doğumludur. 2003 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesini tamamladıktan sonra İl Sağlık Müdür Yardımcılığı, Aile Hekimliği İl Koordinatörlüğü ve çeşitli idarecilik görevlerinde bulunmuştur.

 

2010 Yılı ile 2022 yıllı arasında Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma, Fakülte ve Devlet hastanelerinde Kadın Hastalıkları ve Cerrahi alanda görev yapmıştır. 2016 yılı itibari ile Laparoskopik Cerrahi, Myom, Ürojinekoloji, Genital Estetik ve HPV lezyonları gibi konularda çalışmalar yapmaya başlayıp, Kadın Hastalıkları alanında pek çok ameliyat yapmıştır.

 

2022 yılı ile 2024 yılları arasında  Eskişehir Acıbadem Sağlık Grubunda görev yapan Op. Dr. Alper Turgut, Kadın hastalıkları ve Doğum üzerine Eskişehir’de kendi özel kliniğinde hizmet vermektedir.

Histeroskopi ile İlgili Merak Edilenler

Histeroskopi Ne Zaman Yapılır?

Adet bitiminden sonraki 1 hafta içinde yapılmalıdır. Tabi bu konuda muayene sonrası size daha detaylı bilgi verilecektir.

Histeroskopi Sonrası Kanama Kaç Gün Sürmektedir?

Tanısal histeroskopi sonrasında bir kaç gün damla şeklinde kanama olabilmektedir. Miyom ya da perde ameliyatı sonrasında ise adet dönemine yakın bir kanama normal sayılabilmektedir.

Histeroskopi Kararı Nasıl Verilir?

Histeroskopi ameliyatı sonrası bir hafta 10 gün süresince cinsel ilişkiye girilmemesi gerekir.

Histeroskopi işleminin avantajları nelerdir?

Histeroskopinin en büyük avantajı doğal vajinal yoldan yapıldığı için herhangi bir kesi olmadan rahimin içinin değerlendirilebilmesidir. Aynı gün taburcu olan hastalar, günlük yaşantılarına çok kısa sürede dönebilmektedir. Bununla birlikte ek bir kesi olmadan hastalar miyom ve polip gibi lezyonlardan kurtulabiliyor.

Histeroskopide kullanılan sıvının içeriği nedir?

Tanısal histeroskopide genelde serum fizyolojik tarzında sıvılar kullanılırken, operatif vakalarda ağırlıklı olarak elektrolik içermeyen sıvılar kullanılır. Hangi sıvının kullanılacağı histereskopun kullandığı elektriğin bipolar ya da  monopolar olmasına göre değişkenlik gösterir.

histeroskopi 2

Uzmanılık Alanları 

Ergenlikten başlayarak tüm hayatınız boyunca karşılaşabileceğiniz Kadın Hastalıkları ve Doğum alanında Op. Dr. Alper TURGUT tarafından modern TIP çalışmaları yürütülmektedir.

kürtaj istenmeyen gebelik

Kürtaj

İdrar Kaçırma

Laparoskopi

Sezaryen Doğum

Genital Estetik

Genital Siğil (HPV)

Histeroskopi

Normal Doğum

Yumurtalık Kisti

kürtaj istenmeyen gebelik
Kürtaj
Laparoskopi
Sezaryen
Genital Estetik
Histeroskopi
Normal Doğum